RSS

Utusan Raja Sehari



Maka dengan tertepeknye kad jemputan ini di blog sy ni, sy dgn segala hormatnye, menjemput Dato/Datin, Tuan/Puan,Pak Cik/Mak Cik, mak ngah, mak lang, mak long, mak su, mak itam, mak ape ape daaa..sy sukacita menjemput semua pembaca blog ini untuk ke Majlis Perkahwinan sy, di alamat :

J9534 KESANG JAYA
JALAN KJ 1
77000 JASIN
MELAKA



Pada: 27 DISEMBER 2008 bersamaan 29 Zulhijjah 1429 H

Majlis bagi pihak lelaki pula adelah seperti yg tertera pada kad di bawah.



Kehadiran anda sume pasti membuatkan hari bahagia sy lebih bermakna.

Hilang arah tujuan?

"Wahai doctor yg bijaksana, apekah sbenanye saket saye?"

huhu..soklan yg selalu je ade di benak pikiran aku...tapi, pernahkah soklan itu tejawab? Belom lagi setakat ni...

5th september aritu aku di admit wad setengah hari tok wat "Marrow Bone Biopsy". Apatu? cam cuak je bunyi nye..huhu..( Mmg cuak pun sbenanye) Make osmet aku pun antala aku pagi tu ke Columbia Asia Hospital, Miri. Pkol 8.30 appoinment nye. after register, dapatla aku satu bilek bernombor 212.

"adek duduk dulu dlm bilek tu ye, pakai baju ni"

"ok"

make aku sarungla baju wad tu, tok pertame kali aku masok spital kne pakai baju wad.hehe, salunye pakai baju sendri je. Pastu aku baringla atas bed tu, on TV, layan..dlm hati "dup dap dup dap" terpikir2 camnela morrow bone tu agaknye.suspen!!

"hohho..dah kol 10 ni, mane doctor? Jadi ke x arini? nurse pun xde yg jengah bilek 212 ni, apedaa..aku windu Hospital PUTRA"

"ok gurl, kite nak wat bone marrow now. R u ok?no fever?"

ape daa doctor ni, die yg doctor die tanye aku demam ke x?adess

lepas tu aku tgok nurse tolak troly, penuh atas tu besi2, aku pun x pasti camne sbenanye bone marrow ni..arrrgh, takotnye.xde org pun yg teman, sedihnye aku. menanggung sakit seorang diri.

first skali, doctor tu check tulang pelvis, tulang yg paling lebar n besar. di tekan2, aku pun bingung ape yg die nak check.hahha.. pastu nurse kate,

"Kalo sakit bgtau ye, saket tarek nafas dlm2"
"erm, nak bius eik?"
"auk.."


Ya Allah, aku tarek nafas dalam2, saketnye bile jarum bius tu menusuk kat tulang, hanya Allah je tau..

dua tiga kali aku tarek nafas, menahan sakit. ni baru bius, camnela agaknye bone marrow tu punye saket..

" ok gurl, skang kite nak buat bone marrow pula"

"waaa"

pastu mulela aku rasekan satu tusukan yg keras kat blakg aku ni, tapi yg peliknye x saket pun..hahha, biusla sengal~~

"Crunch...crunch"

dua tiga kali aku dgr bunyi tu. doctor tgh pecahkan tulang aku.horror.pastu selesai...

selesai? aku tanye nurse, dah abeske?pastu die cam buat muke compius, aku pun compius..

"Gurl, sowi aa sowi... tadi cucuk x dapat amek sample, kite kne cucuk skali lagi, sowi aaa sowi.."

"aiiyaa.doctor, apamacam lu bikin x jadi,,suke ati lula"


Pasrah aku, skali lagi pinggul aku kne tebuk..sabo jela.Setengah jam gak doctor tu betukang kat pinggul aku tu. kali ni aku rase saket, sbb die tebuk smp dlm tulang.adess..pejam mate, tarek nafas dalam2.

ok, selesai. aku kne baring mengereng dulu sbb injured sebelah kanan. pastu aku yang kehausan ni, dgn selamba minta air kat nurse tu. hahha, xpela..mmg aku x pose.hehe

tengah hari tu, osmet aku dtg melawat. hehe, aku pun pk2 aku nak cabot kluar, sbb dok wad tu x best.diskas dgn nurse, dpt aku kluar. bukannye ape kalo aku stay, nnt satu opis aku dtg kol 3.30 katenye...arrgh, aku x suke org tgok aku saket.

caaaaabot~~

Petang tu, smpla utusan kat umah, sebakul bunga bersame buah2an dr section n PETRONITA.. hehe

mekaseh ye sume yg memberi support pade aku...thanks alot.. nurse kate seminggu lagi aku dtg balek tok review result..hoping sumting good..aku nak tau aku saket ape....tolongla..



Indahnya Pagi .....



Tengokla 3 bradek ni..posing sakan..dari kiri tu, abg aku, razie...bersame aku tu, kakak aku yg merangkap pengurus trip ni, che'na. Memang bestla pagi2, hirup udara nyaman.




cantekkan...air laut mase ni pun tenang je. aku suggest korang sume pegila, x rugi. Pantai penyabung ni, di kelilingi pulau2...Pulau lanun, pulau tioman..so korang ble bayangkanla, camne canteknye air laut kat cni. Biruuuu~~




amboi2...makcik ni sorang ni...posing je...banyak je gambo, tapi penatla nak upload....hehe...ooo lupe plak, as mentioned before, nak share video ikan lumbe2...

mesti u all sume x pecaye, tapi saksikanla...video yang pertama...


video

video yang kedua...nntla upload..hehe


Pantai Penyabung, Endau-Mersing Sungguh mendamaikan.. \o/

Kedamaian yang di cari, Ketenangan yg kurindui..Mencari damai yg abadi

Hari Jumaat, 29th August 2008

Paginye, aku sebok menguruskan persiapan tok majlis perkahwinan. Setelkan barang2 hantaran n pilih baju persalinan. Thanks abg, bnyk gak yg bejaye kite setelkan.

Pkol 4 ptg, aku n family aku sume bersiap2. This trip consist of:

  • Pajero ayah : ayah(driver n merangkap ketue rombongan)+mak+che'na(pengurus rombongan)+abg ajie+che'ya(photographer)
  • Waja abg Ijal : a.ijal(driver lipas kudung)+k anie+k.nong+atul+aung+cica
  • Gen2 dosh : dosh (co-driver)+aku+mamacica+a zaki(driver)
so, doa di bace...perjalanan di mulekan..ke manekah destinasinye? Coconut Beach Resort, Pantai Penyabung or Pantai Pasir Lanun, Endau Rompin.

Pit stop pertama ialah di Pasir Besar, N9. Kami berhenti menunaikan solat asar di masjid pasir besar. di situ juge kami plan perjalanan kami sume. about 5++ we ol gerak, meneruskan trip ni. disebabkan bertolak agak lewat, so bile smp muadzam hari dah agak gelap. Jenuh nak dapatkan jalan ke Hutan negara endau-rompin.

trip ni dah jd tradisi family aku everytime cuti merdeka. tapi yg sedihnye, adik bongsu aku x pat join. adeke patut, skolah die xnak releasekan die..katenye sume student wajib ade kat skolah tok sambut merdeka..sian adek aku..apee daaa skolah tu...aku pun dok gak ostel dulu.lek je cekgu aku..cam bagus je..sian tau ade aku...kalo aku jumpe pengetue die nak je aku bg tazkirah..mase tok family tu penting tau..dpt student release tension.sambut merdeka ape dapat?penat?sedih lagi adela die stuck sowang2...emo plak.. xpe ye ijat, next trip make sure ijat ade...


make, meneruskan perjalanan...sampaila ke jambatan yg memisahkan johor dan pahang...dah nak smpla maknenye tu..TAPI...betape sengalnye..ketue rombongan g ikot jalan baru..hahaha..make tersesatla kami beramai2..dah ke arah JB dah..hohoh.. U-TURN seblom jauh lagi sesat, kami berjaye menemui simpang yg sepatutnye kami masok...xde signboard..padanla terlepas.. about 10 baru smp...hahah.so plan tok wat BBQ mlm tu terpakse di tangguhkan. kami mkn jela ape lauk yg ade...PENAT!! sumerang tros tido..

30th August 2008

pagi yg indah...mak aku awal2 lagi dah bangun, kecoh tol..die ajak berjogging..hahha...aung jela yg smgt nak join mak. aku bangun dr katil, solat subuh n bersiap nak tgok matehari terbit....aku kejotkan tunang aku..nak tgok same2..


Subhanallah..indahnye view sunrise kat penyabong ni.....Betape bertuahnye kami pagi tu..dapat tgok dolphin..adek aku ade rakam dolphin2 tu..nnt aku upload kat blog ni.....okla..ngantok dah ..lewat, esok nak beli barang2 tok masak berbuke pose..osmet aku ni rajin plak nak masak..nasi kerabu, hehe..ok selamat melihat gamba2 vacation ni..








UTP 8TH CONVOCATION - After













KoL3Ksi GambAr2 CoNvO!!

ok..selesai amek scroll, kaki aku pun tersangatla saket...all graduan pun berarak keluar dewan..hohho..
byk gak aku dapat bunge...hehe.. maceh2 ok, aku nak share dgn sume pembace blog ni...tapikan,

abg, mane bunge tok pah ni? utang2!!

ni gambar2 selepas convo....

My Convocation 24th August 2008

video

UTP 8TH CONVOCATION

erm..

Thank You ALLAH

hanye ucapan itu yg mampu aku lafazkan..mungkin ramai yg x mengerti kenapa? tapi aku pasti, bonda n ayahandaku mengerti...

tak banyak yang aku dapat kongsi, convo ni memberi makne yg mendalam bagi aku. tak tau camne aku nak luahkannye dlm blog ni..ape yg pasti.. aku bersyukur..dan sgt epi!!

Special thank to:

  • bonda n ayahanda
  • ibu n ayah
  • tunang tersayang
  • abg ijal n k anie
  • che na, abg ajie, che ya n ijat
  • atir
  • k ling, cica n mama cica
terima kaseh atas kehadiran di hari convo saye...sesungguhnye kehadiran kalian sume membuat convo sy lebih bermakne..

LOVE U ALL!!